Asumisneuvonta

Turun Seudun Nuorisoasunnot - Asumisneuvonta

Nuorten asumisneuvonta on tarkoitettu kaikille alle 30 vuotiaille. Erityisesti tästä toimintaan aktivoivasta tuesta hyötyvät nuoret, jotka kaipaavat neuvontaa asunnon saamiseen, ohjausta asumisen pulmatilanteen selvittelyyn tai tukea asumisen onnistumiseen. Asumisneuvojaan voi olla yhteydessä arkisin, varsinainen päivystysaika on keskiviikkoisin kello 9.00-15.00, p. 0400 491761. Tarvittaessa sovitaan tapaaminen.

Yleinen nuorten asumisneuvonta on tarjolla kaikille nuorten asumiseen liittyvissä kysymyksissä apua tarvitseville, myös ammattilaisille. Yhdistykseen voi ottaa yhteyttä p. 0400 491761 tai info@turunnuorisoasunnot.fi

”Olin koditon ja täältä sain neuvoa miten toimia että saan asunnot. Näillä neuvoilla asiat etenivätkin todella hyvin”

Asukkaiden neuvonta ja -ohjaus

Turun Seudun Nuorisoasunnot ry tarjoaa NAL Asuntojen asukkaille toiminnallisia neuvonta- ja ohjauspalveluja. Nämä käsittävät mm. laajan perehdytyksen, asumisen aikaisen neuvonnan ja palveluohjauksellisen tuen, asumisen pulmatilanteiden selvittelyn, muuttotilanteisiin liittyvän neuvonnan sekä erinäiset arkeen tai asuntoon liittyvät matalan kynnyksen yhteydenotot.  Palvelukokonaisuuteen kuuluu myös monipuolinen ja osallistava asukastoiminta. Asukkaiksi hakeutuvilta ei edellytetä palvelujen käyttöä.

Koulutuspalvelut nuorille

Turun Seudun Nuorisoasunnot - Koulutuspalvelut nuorille

Asumisen ABC – koulutusta toteutetaan ryhmille. Maksuttoman koulutuksen aikana selvitellään vuokra-asumiseen liittyviä perusasioita; mistä asuntoja voi löytää, mitä asuminen maksaa sekä vuokralaisen oikeudet ja velvollisuudet. Käytännönläheinen koulutus soveltuu hyvin esimerkiksi koululuokille tai nuorten pajatoiminnan yhteyteen.

Asumisen teemapäivät ja – illat ovat eri kohderyhmille räätälöityjä asumisinfoja. Toteutuksessa korostuvat vuorovaikutuksellisuus ja osallistava työtapa sekä tilaisuuden suunnittelu yhdessä kohderyhmän edustajan kanssa. Teematilaisuudet sopivat hyvin pienryhmille.

Tiedustelut: Anne Lehtonen, puh. 0400 491761 tai anne.lehtonen@turunnuorisoasunnot.fi

Asunnonhakijan cv

Asunnonhakijan CV on työkalu, joka on suunniteltu tukemaan nuorta asunnonhakuprosessissa.

Asunnonhakijan CV:n voi liittää asuntohakemusten liitteeksi tai antaa esimerkiksi asuntonäytöllä asunnon esittelijälle. Asunnonhakijan CV:n ohjeistusta voi käyttää myös apuna asuntohakemusten laatimisessa.

Avaa ohjeistus tästä (PDF)

Klikkaamalla alla olevan CV:n kuvaa voit ladata pohjan Word-muodossa omalle koneellesi. Valmiita vaihtoehtoja on neljä kappaletta.

Asunnonhakijan CV - Meiju Mallikas Asunnonhakijan CV - Olli Opiskelija Asunnonhakijan CV - Sakari Suunnitelma Asunnonhakijan CV - Henna Hakija

Muut neuvontapalvelut

Turun Seudun Nuorisoasunnot - Neuvontapalvelut
Nal_Turunseudun_valko_nelio

Turun Seudun Nuorisoasunnot ry
Ratapihankatu 28 as 7, 20100 Turku
0400 491761
info@turunnuorisoasunnot.fi