Asumisneuvonta

Turun Seudun Nuorisoasunnot - Asumisneuvonta

Nuorten asumisneuvonta on tarkoitettu kaikille alle 30 vuotiaille. Erityisesti palvelusta hyötyvät nuoret, jotka kaipaavat neuvontaa asunnon saamiseen, asumisen pulmatilanteen selvittelyyn tai tukea asumisen onnistumiseen. Asumisneuvojaan voi olla yhteydessä arkisin, varsinainen päivystysaika on keskiviikkoisin kello 9.00-15.00, p. 0400 491761. Tarvittaessa sovitaan tapaaminen.

Yleinen asumisneuvonta on tarjolla kaikille nuorten asumiseen liittyvissä kysymyksissä apua tarvitseville, myös ammattilaisille. Yhdistykseen voi ottaa yhteyttä p. 0400 491761 tai info@turunnuorisoasunnot.fi

”Olin koditon ja täältä sain neuvoa miten toimia että saan asunnot. Näillä neuvoilla asiat etenivätkin todella hyvin”

Asukkaiden asumisneuvonta ja -ohjaus

Turun Seudun Nuorisoasunnot ry tarjoaa NAL Asuntojen asukkaille asumisneuvonta ja -ohjauspalvelut. Nämä käsittävät mm. laajan perehdytyksen, asumisen aikaisen neuvonnan ja palveluohjauksellisen tuen, asumisen pulmatilanteiden selvittelyn, muuttotilanteisiin liittyvän neuvonnan sekä erinäiset arkeen tai asuntoon liittyvät matalan kynnyksen yhteydenotot.  Palvelukokonaisuuteen kuuluu myös monipuolinen ja osallistava asukastoiminta. Asukkaiksi hakeutuvilta ei edellytetä palvelujen käyttöä.

Koulutuspalvelut nuorille

Turun Seudun Nuorisoasunnot - Koulutuspalvelut nuorille

Asumisen ABC – koulutusta toteutetaan ryhmille. Maksuttoman koulutuksen aikana selvitellään vuokra-asumiseen liittyviä perusasioita; mistä asuntoja voi löytää, mitä asuminen maksaa sekä vuokralaisen oikeudet ja velvollisuudet. Käytännönläheinen koulutus soveltuu hyvin esimerkiksi koululuokille tai nuorten pajatoiminnan yhteyteen.

Asumisen teemapäivät ja – illat ovat eri kohderyhmille räätälöityjä asumisinfoja. Toteutuksessa korostuvat vuorovaikutuksellisuus ja osallistava työtapa sekä tilaisuuden suunnittelu yhdessä kohderyhmän edustajan kanssa. Teematilaisuudet sopivat hyvin pienryhmille.

Tiedustelut: Anne Lehtonen, puh. 0400 491761 tai anne.lehtonen@turunnuorisoasunnot.fi

Muut neuvontapalvelut

Turun Seudun Nuorisoasunnot - Neuvontapalvelut
Nal_Turunseudun_valko_nelio

Turun Seudun Nuorisoasunnot ry
Ratapihankatu 28 as 7, 20100 Turku
0400 491761
info@turunnuorisoasunnot.fi